Aynı bölgede ertesi gün meydana gelen ve büyümeden kontrol altına alınan yangına, bir sonraki gün yenisi eklendi. 14 Ağustos’ta Süreyya Piknik Parkı’na 2 kilometre mesafede çıkan orman yangını, helikopter, uçak ve yer ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı.
Aynı gün bölgedeki Karakoca köyü yakınında bir yangın daha çıktı. Karadan ve havadan ekiplerin takviye edildiği yangın, bir süre sonra kontrol altına alındı.
 |
|
Manisa’da bugün söz konusu bölgede çıkan orman yangını, bu kez yerleşim birimlerini de tehdit ederek, İzmir’e kadar uzandı. Manisa Karakoca köyü boşaltılırken, İzmir Yakaköy ve Çiçekli köyünde vatandaşları tahliye hazırlıkları yapıldı.
Yangın, İzmir’in bazı merkezlerinden de izlenirken, kente kül yağdı.
Orman yangınında, Sabuncubeli kurtarma ekibinden 3 görevli duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındı. Daha önce de 2 işçi aynı duruma maruz kaldı.
Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, yangınlar sırasında olay yerinde bulunurken, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, bölgeye gelerek incelemeler yaptı.
12 Ağustos gününden bu yana 200-300 metre aralıklarla çıkan yangınlarda, yaklaşık 300-350 hektarlık alan zarar görürken, sabotaj olasılığı gündeme geldi.
Çevre ve Orman Bakanı Pepe ve Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, açıklamalarında bu olasılığa yer verdi.
KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ
Karakoca köyü yakınlarında başlayan ve 4 günden bu yana süren orman yangınında, alevlerin etkili olmadığı alandaki yarısı yanmış kütük parçası kundaklama şüphelerini arttırdı.
Manisa Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde Karakoca köyü yakınlarında Jandarma ekipleri ve Manisa Orman Yangın ekipleri tarafından yangının etkili olmadığı bölgede, yarısı yanmış kütük parçasının bulunduğu ve kütüğün ateşinin çevreye yayılmadan söndürüldüğü belirtildi.
Söz konusu kütük parçasının, sabotaj şüphelerinin artmasına neden olduğu belirtildi.
Bu arada, İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, yangın bölgesinde güvenlik tedbirlerinin arttırıldığı bildirildi.